"Nije posetio sina u zatvoru jer...":Otac osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić aktivan na mrežama, evo šta objavljuje
Optuženi za ubistvo, Foto: Nemanja Nikolić

slučaj danke ilić

"Nije posetio sina u zatvoru jer...":Otac osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić aktivan na mrežama, evo šta objavljuje

Slučaj ubistva Danke Ilić potresao je javnost i izazvao lavinu višemesečnog interesovanja u javnosti

Objavljeno:

Ivana Ilić, majka nestale Danke, nakon više meseci oglasila se i iznela nove sumnje koje glase "Sada već, nakon više od sedam meseci, mislim da Srđan Janković i Dejan Dragijević i ne znaju gde je moje dete nakon što je više puta premeštano, ali mislim da je Radoslav, odnosno Dejanov otac, umešan u sve! On je najveći krivac i sigurna sam da on zna gde je moje dete."

Optuženi Srđan, Dejan i Radoslav preko svojih zastupnika uputili su zahtev za puštanjem na slobodu odnosno za izlazak iz pritvora, a da li će im to biti omogućeno za emisiju "Puls Srbije vikend" koja se emituje na Kurir televiziji govorili su gosti Krune Une Mitrović, Rajko Nedić, glavni odgovorni urednik Kurira i Milan Popović, advokat.

- Da bi dali odgovor na to pitanje prvo moramo da saznamo iz kog razloga je njima određen pritvor. Pitanje je da li optuženi ispunjavaju sve kriterijume koji bi doveli do ove odluke, kao i da li će da utiču na svedoke u ovoj fazi postupka. Pritvor je najrigoroznija mera obezbeđenja i prisustva okrivljenog glavnim pretresima, a zakon kaže da kada god je moguće izrečenje blaže mere potrebno je ići ka njoj. Ono što je jako bitno prilikom donošenja ove odluke jeste činjenica da će optuženi ukoliko budu oslobođeni imati pravo na pritužbu zbog neosnovanog lišenja slobode i mogu zahtevati određenu novčanu naknadu.

Nedić je pojasnio gde je tačno u ovom trenutku zaglavljen ovaj slučaj, šta se dešava i kada se može očekivati napredovanje:

- Suđenje se uskoro očekuje, a ono što je veoma interesantno jeste da su se roditelji ubijene Danke Ilić u proteklom periodu obratili javnosti putem određenih platformi, kao i da je Radoslav Dragijević, odnosno otac jednog od osumnjičenih takođe aktivan na društvenim mrežama. On svakog dana na svojim profilima objavljuje snimke sa različitih platformi na temu da je Danka zapravo živa, da je oteta i da je navodno u Nemačkoj. Takođe je interesantan i podatak da nikada nije posetio sina u zatvoru jer smatra da će ga moža prisluškivati.

Danka Ilić
foto: RINA

Da li sudija može da donese odluku na osnovu sopstvenog uverenja pojasnio je Popović:

- Potrebni su dokazi na osnovu kojh će da zasnuje to svoje uverenje. Nisu samo materijalni dokazi u pitanju, već i svedoci, odnosno lični dokazi. Vezano za slučaj Danke Ilić, dokazi se još uvek procenjuju. Tužilaštvo je ušlo u postupak i smatra da dovoljna količina postoji kako bi otišli pred sud.

Bonus video:

04:15

ŽENA IZ HRVATSKE ZVALA SRPSKO TUŽILAŠTVO I TVRDI DA JE DANKA ILIĆ ŽIVA Rajko Nedić otkrio najnovije informacije: Osumnjičeni će biti optuženi za teško ubistvo

Espreso/Kurir/M.L.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.